Escapades en família: Lleida en família

Benvinguts a Escapades en Família, la nova secció de Parentalis i Furgo y Porteo on cada mes coneixerem diferents indrets per descobrir en família de la mà d’un infant de gairebé quatre anys que, al costat dels seus pares i de la seva gosseta ha recorregut molt món.

Els meus pares són uns enamorats de la muntanya, així que és un entorn que he conegut ja des de ben petit. Quan encara no sabia caminar, em portaven en una motxilla ergonòmica a l’esquena. Quan vaig començar a fer els meus primers passos, els feia també per senders naturals.

Ara, amb quasi 4 anys, ja sóc capaç de caminar més que molts adults. Això sí, necessito al·licients, estímuls per a no avorrir-me.

Avui, aprofitant els últims dies de l’hivern, us narraré la meva última experiència a la neu. La neu, per mi, és un entorn diferent del quotidià, per això estic atent a totes les particularitats d’aquesta immensitat blanca que em brinda l’oportunitat d’afermar els meus coneixements sobre les diferències entre fred i calent, o líquid i glaçat. M’encanta comprovar totes aquestes característiques per mi mateix i faig preguntes sense parar.

Crec que encara no us ho havia dit: normalment nosaltres viatgem amb furgoneta. Gairebé cada cap de setmana ens escapem de la gran ciutat a la recerca de qualitat de vida, de temps en família, d’activitats a l’aire lliure i de contacte amb la natura.

Raquetes a Port del Comte

Aquesta vegada us proposem conduir fins a una àrea de pícnic molt especial, el Camí de la Creu de Codó, una zona preciosa repleta d’arbres i allunyada de tot. Té unes vistes privilegiades de l’embassament de la Llosa de Cavall, i si sou com jo -dels que es desperten aviat-, podreu veure una sortida de sol espectacular. Encara em costa entendre que som nosaltres qui ens movem i no pas el sol, però a poc a poc vaig rebent lliçons de física que algun dia comprendré.

Des del Camí de la Creu de Codó us podeu acostar a les pistes d’esquí de Port del Comte, on hi ha diferents activitats perquè els infants gaudim de la neu.

Nosaltres aquesta vegada hem triat les raquetes de neu per a recórrer un sender planer i sense dificultats que es pot fer amb nens sense dificultats. Per recórrer el camí nosaltres vam invertir una hora i mitja aproximadament. Aquest temps, però, pot variar en funció del ritme de cada família.

No és pas la primera vegada que em poso les raquetes. Primer sembla complicat caminar-hi, però amb una mica de paciència aconsegueixo mantenir l’equilibri i caminar sobre la neu. És com una classe de psicomotricitat, on posem tota l’atenció en la coordinació dels peus. És tot un repte!

Pel camí també aprofito per a posar en pràctica els meus avenços en cal·ligrafia: un pal em fa de llapis i puc escriure grans lletres sobre la neu, que em fa foli en blanc enorme. Provo de fer-ho també amb els números, i el recorregut se’m fa ben curt!

Una altra cosa que també m’ha agradat molt és cercar petjades d’animalons sobre la neu! És molt entretingut!

Per acabar el dia, lloguem un trineu per tirar-me sense parar pendent avall.

I si recorrem camí amb un trineu de gossos?

Per a l’endemà els meus pares em tenen preparada una activitat que em fa molta il·lusió! Es tracta dels trineus de gossos. Com que m’encanten els animals, estic molt emocionat! Tot i que tenim una gosseta a casa, m’acosto cautelós als animals. Tenen un pelatge molt suau! M’expliquen que aquesta raça està acostumada a aquestes temperatures. Realment semblen feliços!

És hora de pujar al trineu! Ens abriguem bé i comencem a lliscar per la neu. Quina sensació! El paisatge és meravellós i els gossos corren de valent, el múixer, que els guia, els dona indicacions perquè sàpiguen cap on han de girar. Veure-ho per mi és un bon exercici per a practicar la dreta i l’esquerra. El viatge se’m fa molt curt. Ha passat volant! Ho haurem de repetir!

Em sento afortunat de poder viure totes aquestes experiències amb la meva família, així que us animo a viure-les vosaltres també.

Ha estat un plaer compartir aquestes vivències, us espero el mes que ve amb una nova aventura! #propostaparentalis #escapadasenfamilia #furgoyporteo

Furgo y Porteo

Category
3-5 anys, Escapades en Família, Lleure de 3 a 5 anys